Monday, February 27, 2006

Socialdemokratisk hållning gentemot demokratin

Ja, det börjar bli en hel del att hålla reda på om man räknar Socialdemokratins senaste demokratiska övertramp det senaste året
Inget av detta har lett till mycket till ursäkter eller reaktioner från Socialdemokratin. Inte för att jag är förvånad, men det har ju ändå ett egetvärde att påtala. Här är i alla fall delar av den lista på övergrepp som bara blir längre och längre.

- Förtalskampanjer mot politiska motståndare
- Minnesluckor vid påstått tjänstefel
- Ministerstyre i syfte att stoppa politiska motståndare
- Grov rasism
- Fyllebråk på innekrog
- Medvetet fusk om medlemssiffror
- Förskingring
- Ovilja att gå till arbetet under arbetstid som minister


Av den Socialdemokratiska ledningen har dock inget fel begåtts, det visar ju vilket perspektiv man har och vilken form av ansvarstagande man bär på.

3 Comments:

Blogger itsweden said...

Jreb, jag har själv haft lite funderingar i dina banor att ND borde ta någon markering mot nationalsocialisterna. Men sen är jag väldigt trött på att dom som sitter vid makten har bestämt att kommunism är ganska ok och kommunister kan man ha hur mycket samarbete som helst med. Alltså, "extremhögern" förväntas uppträda mer "rumsrent" än de som sitter vid makten för annars så har de ingen chans att hävda sig i något val.

Fast sen tror jag inte att ND's samröre med nationalsocialister kommer att ha någon betydelse för deras framgångar, nedstängningen av SD's sida och att Lars Ohly kallar sig kommunist med mera gör att jag inte tror att så många bryr sog om frågor runt demokrati eller diktatur. Jag tror att det är en meningslös överreaktion om ND skulle ta några markeringar mot nationalsocialisterna, det kommer inte att påverka folks syn på dom i alla fall.

Om jag röstar på SD så är det också mycket en proteströstning, det finns en del inom SD som gör att jag inte helt håller med dom. Uteslutningen av Jimmy Windeskog är en av sakerna där jag inte håller med.

7:19 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Jag har kollat och Walletin är INTE medlem i ND eller NDU och har inte varit det på ganska länge.

8:32 AM  
Blogger Jimmy S. Windeskog said...

Jag skall också tillägga att det i SDs ledning idag sitter människor som begått mycket grövre synder, och mer nyligen, än saker i SDs historia man tar avstånd ifrån.

Det skulle givetvis vara lätt för mig att berätta om alla dessa fall och offentligt göra dagens ledning till åtlöje i media.

Nu springer jag dock inte andras ärenden, men det är ju något man skall ha i åtanke.

8:50 AM  

Post a Comment

<< Home