Thursday, March 29, 2007

Loddan vann och jag torskade

Den som regelbundet läser min blogg vet att jag och journalisten Anna-Lena Lodenius slog vad en av våra böcker om hur vinnaren i moderaternas löjliga tävling Årets Arbetare skulle se ut.

Jag var tvärsäker på att det skulle röra sig om en etnisk främling, kvinna, egen företagare och förmodligen ung.

Lodenius var lika säker på att vinnaren skulle vara svensk, man, egen företagare och icke-facklig.

Själva vårat vad handlade dock om vinnaren skulle vara svenska eller invandrare.
I söndags presenterade Moderaterna sin vinnare, en resultat som i delar förvånade både mig och Lodenius. Vinnaren heter Maith Lidgård, en 66-årig egenföretagare i Orviken. Kors i taken, Moderaterna var förvisso politiskt korrekta men kunde gått mycket längre - man valde trots allt en svensk. Det trodde jag verkligen inte att man skulle göra. Tji fick jag för min totala självsäkerhet i frågan...

Grattis Loddan, boken med en skriven hälsning skickas så fort den är tryckt!

Framåt för SD - varför?

En norsk opinionsundersökning visar idag att SD skulle ta 4.3 % om det vore riksdagsval idag. Man skall givetvis inte ta dessa undersökningar på allt för stort allvar men visst är det ett stort steg framåt.

Varför? Den frågan ställer sig många SD-bloggare och debattörer idag. Nästan alla ser en koppling till att Kristdemokraterna åker under 4-procentsspärren och ser det som dessa människor valt SD istället. Kanske främst beroende på abortdebatten på sistone. De människorna förekommer förmodligen, men inte alls i så stor utsträckning som vissa vill tro.
Jag är övertygad om att det snarare är soffliggare som vänder sig till SD, och en av anledningarna till detta kan mycket väl vara Mattias Karlssons uttalande om att Zlatan inte är Svensk. En sådan liten sak, men en sanning som inte får uttryckas (om man inte skriver "positivt osvensk i still spel" eller något) kan faktiskt få dessa människor att känna lite förtroende en politiker igen. Det rör sig en en förrådd och förnedrad grupp väljare och det är den gruppen vi nationalister i huvudsak borde inrikta oss på, inte i första hand väljare från andra partier.

Så för Mattias Karlsson och SD så var det trist att Zlatan gjorde en så total plattmatch mot Nordirland igår. Hade han varit lysande och kanske gjort några mål så hade en lång rad journalister inte kunnat hejda sig för att reta Karlsson och SD för sitt uttalande och cirkusen hade kunnat köras i media ett var till - något som bara gett ännu fler väljare.

För sanningen är, mångkulturen är ett mycket större problem för svenska väljare och soffliggare än en eventuell abortturism.

Wednesday, March 28, 2007

Till stöd till yttrandefriheten och Björn Björkqvist

Jag gillar inte Björn Björkqvist (Nationalsocialistisk Front). Han är nazist och jag nationalist. Vi har träffat varandra en enda gång. Det var under partiveckan på Gotland 1994 och jag tror Björn var 14 år då, redan då var vi inte överens politiskt.

2007 har Björkqvist åtalas av statsmakten för det vetenskapliga faktum att det finns skillnad i IQ-tester mellan olika folkslag.

Det är tragiskt med ett sådant förnekande av ren fakta av justicia. Även om jag inte har mycket gemensamt med Björkqvist så står jag upp bredvid honom i denna strid.

Denna text, som är en text från en kommunistlåt från 70-talet av KMPL(r):s (nuvarande Kommunistiska Partiet) dåvarande husband Knytna Nävar, tycker jag passar i fallet Björn och passar på att ge honom mitt stöd i yttrandefrihetens namn:

Tacka Gud, du är lycklig du, som är född i en demokrati
Här får du arbeta, här du lön, här får du vara fri
Det är den bästa av alla världar och här trycks ingen ner
Men det stämmer inte med verkligheten och inte med det du ser

Det är något konstigt med friheten - något med konstigt med
friheten
När du och kamraterna kräver den så finna den inte för er

Alla som står för sanningen - stå på er oavsett ideologisk hållning!!!!

Wednesday, March 21, 2007

Debattartikel i Nationell Idag

Eftersom vissa gnäller lite om att jag tar upp ND för lite i min blogg så länkar jag till min senaste debattartikel i ND:s tidning Nationell Idag.

Just denna tar upp den aktuella frågan om abortturism.

http://www.nd.se/ni/visa/default.asp?kolID=38

Wednesday, March 14, 2007

Z999:s politiska blogg

En av mina trognaste läsare och intressantaste inläggsskribent, Z999, har numera en egen politisk blogg. Den skall givetvis besökas omgående. Länken finns bland de andra.

Tuesday, March 13, 2007

Ännu inte omodern

På väg till terminens skola har jag glatt uppmärksammat hur stora delar av staden tycks vara tapetserad med SD- och SDU-klistermärken som jag själv tog fram under mina år i partiet.

Så det tycks inte bara vara mina motioner som fortfarande står högt i kurs denna mandatperiod. Stil och klass blir aldrig omodernt tydligen!

Det känns skönt när så mycket annat av mitt arbete med organisation och utbildning, inte minst i SDU och SD Väst, har brytits ner så totalt.

Thursday, March 08, 2007

Lika som bär?













Jag får tacka för uppslaget. Kan jag månne ha hittat en förlorad syster?
För den som missar upplägget så är den ena personen jag och den andra Tiina Rosenberg, tidigare Feministiskt Initiativ.

Konsten att knyta knutar

Med ett nytt program i invandrings- och utvandringsfrågor försöker SD:s liberala ledning att knyta upp några av de4 knutar deras statsnationalism ställt till för SD. Följande mening är av central betydelse:

"(partiet tar avstånd ifrån) mångkulturalism, som rasism, och läror där det
etniska ursprunget räknas som det enda eller avgörande kriteriet för
nationstillhörighet.".

Man förnekar alltså den vetenskapliga betydelse begreppet "Nation" har för att kunna använda detta för att kunna utesluta nationalister i SD som fortfarande vågar ta ton mot den nationslösa statsnationalismen.

Jag vet i skrivande stund inte om SD grovt skall skriva om principprogrammet också. Logiskt sätt måste man dock göra det i och med att denna mening i det nya programmet helt bryter mot syftet och intentionen i principprogrammet. Utan att skriva om principprogrammet slår man således nya knutar i arbetet, knutar som kommer bli än mer problematiska att knyta upp än att programmet talar om Nation i vetenskaplig betydelse.

Till och med Mattias Karlsson, ledare för programgruppen, själv har problem med den nya skrivelsen, det framgår när han förklarar för Ekot att han inte ser Zlatan som svensk. På vilka grunder kan man undra, för vare sig språkligt eller kulturellt kan han hitta några avgörande skillnader mellan dem två. Den enda skillnaden är etniciteten, samma etnicitet som inte skall spela någon roll. Kanske Mattias inte anser att man kan ta bort etniciteten ur ett svenskt resonemang, eller så kanske han bara är så populistisk att han fattar att en majoritet av alla SD:are inte ser Zlatan som svensk - just hur ett etniskt resonemang. I vilket fall så blir det fel, oavsett hur Mattias agerar i det aktuella fallet.

Det var oundvikligt

De som i någon mening läst tidningen Expo sedan dess start 1994 vet att det på deras redaktion inte bara trängs många öppna antidemokrater, också ökända politiska våldsverkare är hjärtligt välkomna. Tidningen grundades av AFA-aktivisten och mordbrännaren Tobias Hubinette, snart fick han sällskap av AFA:iter som Mattias Flyckt, Anders Carlgren och Anna-Lena Dunger.

Och denna utveckling är inte något som av slutat. I det nya numret av Expo presenterar man stolt ytterligare en våldsverkare från AFA, journalisten Mats Deland. Deland har alltid varit stolt och öppen med sin aktivism i AFA och enligt egen uppgift till Aftonbladet så var han med och försökte störa mer än 100 torgmöten för SD bara under året 1998.

Att en sådan terrorist skulle jobba för Expo var bara en fråga om tid.

Monday, March 05, 2007

Denna underbara Ulvskog

Jimmie Åkessons medverkan i TV 8 överskuggades helt av Marita Ulvskogs makalösa insats. Ulvskogs resonemang att det var hemskt av Åkesson att uttrycka sig så som andra politiker i andra partier stal onekligen showen. Det var trist att programledaren var så menlös och inte ställde följdfrågor på dessa underliga åsikter, var i ligger egentligen problemet att SD använder ordet remiss när man har just skickat ut program på remiss?

Detta är ingen ny läggning hos Marita Ulvskog. Jag tänkte passa på att publicera en kort historia om Ulvskog ur mina kommande bok Je Ne Regrette Rien.

Mitt första torgmöte med SD måste ha inträffat hösten 1993, i Borlänge. Då var
jag inget annat än en passiv åhörare, jag och två polare jag tagit med mig. Det
mest bestående minnet var att den gamla flickvännen var där och lyssnade också.
Det var minst sagt pinsamt och svårt att undvika ögonkontakt i och med att det
inte var så många på detta torgmöte som hölls framför Borlänges polishus (den
traditionella platsen för ett torgmöte i Borlänge var upptagen, där av denna
nödlösning). Det finns ett annat minne av denna dag också. Talare på detta möte
var Tomas Johansson och Henrik Ehnmark från Sverigedemokraternas
riksorganisation. Två män iklädda slips och kostym, på väg att närma sig 40 år.
Dessa höll inte bara tal i Borlänge denna dag utan även i Falun något senare.
Dalademokraten (DD) beskrev på måndagen efter dessa två möten som något där "två skinnskallar stod och vrålade ut sitt rasistiska hat", vilket syftade på våra
gentlemän Tomas Johansson och Henrik Ehnmark. På måndagen efter så marscherader jag, Jakob Eriksson och Sven-Erik Larsson upp till Dalademokratens chefredaktör.
Den kvinnan som hade denna tjänst då är nog inte helt okänd för läsarna, när
detta skrivs är hon känd som kulturminister och heter Martia Ulvskog. Till föga
förvåning så insåg hon inte problematiken i att hennes tidning skrivit direkta
lögner om Sverigedemokraterna. "Jag skriver vad fan jag vill i min tidning", så skrek hon och skickade oss på dörren och med det tyckte hon saken var ur välden. Så var det ju också, för sanningen är ju att hon kunde skriva vad fan hon ville i sin tidning, precis som så många andra redaktörer i så många andra tidningar när det gäller Sverigedemokraterna.


Rent intellektuellt så verkar inte Ulvskog ha utvecklats mycket sedan 1993, eller sedan hon beskrev en borgerlig valseger på 70-talet som en statskupp.